En aquest vídeo t’explicaré les 9 coses que has de fer per que no t’espiïn l’empresa o despatx i com ho fan els dolents per accedir a la teva informació.

vídeo HD 14′ XARXA CONTROL,SL

Avui començaré pel final per que te’n adonis de quantes coses estan fent malament les empreses alhora de vigilar la seva informació, i que aquestes mesures també les has d’aplicar a casa.

1-Política de contrasenyes i passwords:

Ets dels que tenen 1 o 2 contrasenyes i amb això ja fas prou? Fas servir la mateixa contrasenya per les coses importants que per les que no ho son? Els companys de feina saben la teva contrasenya? T’obliguen a la feina a canviar la contrasenya cada mes?

La contrasenya d’accés al teu correu (p.e. gmail) es més important del que et penses. Si algú amb males intencions pot entrar a mirar el teu correu, vigilarà tot el que reps i envies, i si li val la pena, decidirà atacar-te.

Cal definir una bona política de contrasenyes, que siguin prou llargues (mínim 8 caràcters), i diferents pel correu, compres, bancs, jocs online, ordinador, mòbil, tablet, etc…

2-Canviar el nom del WIFI:

Tots tenim al despatx o a casa un router de comunicacions de la nostra companyia. Per minimitzar els possibles atacs cal canviar el nom de la nostra WIFI del que la companyia deixa per defecte. I no si val a posar “lamevaempresaWIFI” o “WIFI familia tal”.

3-Ocultar el WIFI:

Sempre serà més difícil que rebem un atac si la nostra senyal de WIFI no es visible. Això es fa fàcilment des de el menú principal del ruter. Els nostres usuaris poden posar el nom de la WIFI oculta directament, per tal de connectar-s’hi tot i que sigui invisible.

4-Canviar la contrasenya del router:

Es una cosa que s’ha de fer immediatament després de la instal·lació d’un router nou. Si qualsevol persona accedeix a on està el router, ja sap que la clau és a sota en una etiqueta, i fer una foto es un moment.

5-Activar el filtres MAC:

Tots els dispositius que tenim a l’empresa (ordinadors, portàtils, mòbils, tablets, etc…) tenen un número únic a nivell mundial que els identifica. Aquest número es el número MAC. Tots els routers moderns, tenen la possibilitat de posar una llista de nombres MAC (dispositius) que tenen l’accés permès. Si omplim aquesta llista (des del menú principal del router) només els dispositius de la llista, podran accedir al WIFI.

6-Actualitzar els sistemes Operatius:

Tots els dispositius tenen algun sistema operatiu SO (windows, linux, android, iOS, etc…). Per evitar que ens entrin als ordinadors, es més que recomanable actualitzar el SO amb el que ens diuen els fabricants, que envien una actualització per que han detectat errors de seguretat en versions anteriors. Es preferible dedicar un dia cada mes a instal·lar aquestes actualitzacions, i no fer-ho automàticament per evitar que l’ordinador es posi a fer actualitzacions quan més feina tenim.

7-Anti-virus:

Es del tot sabut que avui en dia no hem de tenir cap dispositiu sense anti-virus, ja que els perills ens envolten constantment.

8-No instal·lar programes pirates ni gratuïts:

Es de calaix que si es gratuït, vol dir que tu ets el premi. No saps mai què estàs instal·lant, a part del que tu t’has baixat per que ho necessites. Si vas pel carrer, les botigues de roba, no te la regalen per que estàs mirant l’aparador.

9-Tapa la càmera del teu portàtil:

No es fàcil connectar-se a la càmera d’un portàtil remot, però tampoc és molt difícil. No saps mai quan et pot està observant algú. Mentre no facis servir la càmera, posa-hi una tireta!

 

 

 

 

 

Com pots veure tot és de sentit comú.

En el vídeo hi trobaràs exemples de com de fàcil és espiar a qualsevol i com google i altres cercadors, ajuden a que això no sigui tant difícil com et penses.

PD: m’ajudes a fer arribar aquest post a més gent? comparteix-lo amb les teves empreses amigues!

 

Xarxa Control, treballem amb Pimes i Despatxos Professionals, que volen més clients i més ingressos, acompanyant-los en la seva transformació digital, en l’àmbit del seu programari de gestió, aplicacions de mobilitat (APP), seguretat informàtica, i tot el maquinari d’infraestructura necessari o el núvol.