Com el Cloud està transformant la informàtica de avui. Ordinadors obsolets.

Fins fa poc temps, qualsevol empresa que havia de processar dades amb el seu programari de control de negoci (BMS o Business Management System), havia de disposar d’un ordinador.

El podia adquirir o llogar, en un model de comercialització que sembla bastant lògic. Amb el pas del temps hem observat que la majoria d’ordinadors i servidors estan infrautilitzats o apagats la major part de la seva vida útil. Les estadístiques no enganyen.

Podem veure que aquest model és molt ineficient. A més davant de qualsevol evolució o necessitat del programari (BMS), les empreses han de comprar un ordinador més potent i més car, per a uns processos que en realitat són puntuals en el temps.

Fins fa poc depeníem de la infraestructura física i l’única manera de millorar en estacions era comprant nous ordinadors.

 

I va arribar la virtualització

El concepte de virtualització és senzill:   una màquina física és capaç de simular el funcionament, a través de programari, de múltiples altres.

La virtualització ens permet distribuir els recursos d’un únic ordinador físic (RAM, CPU, Disc dur, etc) entre qualsevol nombre de màquines virtuals que desitgem crear.

Més important encara és la flexibilitat que aquesta virtualització fa possible: en qualsevol moment podem   redistribuir aquests recursos, assignant més o menys potència de càlcul, segons la   necessitat de cada moment.

 

I ha arribat el Pagament per Ús

Amb la virtualització, arriben noves formes de comercialització d’aquesta tecnologia: el lloguer de màquines virtuals.

És un altre canvi important en aquesta transformació tecnològica, ja que la virtualització permet desplegar un nou servidor en qüestió de segons, sense haver de comprar o preparar cap component físic.

A més la virtualització permet créixer o decréixer la mida de la màquina virtual segons la necessitat del moment, i permet pagar pel que realment necessitem.

Així neix li concepte de “pagament per ús“, i cada vegada més empreses recorren al lloguer de màquines virtuals “Cloud”, per ser un sistema més flexible, eficient i econòmic.

 

Què és SAGE200C?

vídeo HD 15′

 

I el futur?

El següent pas serà que ens oblidem de les màquines virtuals, i parlem de potència de càlcul sota demanda i facturada a temps real després del consum, com si de la nostra factura de la llum es tractés.

L’evolució de nous sistemes BMS, desplaçaran la necessitat de càlcul fora de la màquina de l’usuari, i permetran consumir potència de càlcul de diferents operadors globals, independentment de la seva localització física, la mida de l’empresa, la quantitat d’informació, la necessitat de mobilitat, o el fabricant del nostre BMS.

Actualment SAGE, ja està en procés de desenvolupament i prova de noves eines molt evolucionades respecte als actuals BMS, amb temps de programació i implementació molt inferiors als actuals, i amb vista a aquestes noves tecnologies.

Xarxa Control, treballem amb Pimes i Despatxos Professionals, que volen més clients i més ingressos, acompanyant-los en la seva transformació digital, en l’àmbit del seu programari de gestió, aplicacions de mobilitat (APP), seguretat informàtica, i tot el maquinari d’infraestructura necessari o el núvol.