E-BOOK GRATUÏT: 5 MOTIUS PELS QUE LA TEVA EMPRESA NECESSITA UN ERP

Avantatges d’un ERP a l’Empresa

Són diverses, entre les quals destaquen:

  • Solució tot en un. Es centralitza la informació i l’automatització dels processos.
  • Compatible i adaptable . Els ERP s’adapten i són compatibles per a la seva utilització tant en petites com grans empreses.
  • Sistema íntegre . L’ERP és un sistema d’informació eficient en on mai hi haurà la duplicitat de dades.
  • Entorn d’aplicació . En treballar en un entorn unificat, ofereix una millora substancial en el seu ús a l’hora de la gestió de la informació i comunicació d’aquests.
  • Organització interna. Mitjançant la utilització d’un ERP, s’unifiquen els processos i per això es millora la transmissió de la informació entre els treballadors.

Què hem d’evitar en un ERP?

És clar que no tots són iguals. Entre les característiques que hem d’evitar , feu costat, per exemple:

  • Un ERP sense suport tècnic . El fet d’implantar un sistema sense actualitzacions o amb un inexistent o mal suport tècnic és un dels riscos que no poden ser ignorats a l’hora de la seva elecció.
  • Informes inadequats. El principal motiu que ens ha d’impulsar per a la implementació d’un ERP és mantenir un sistema d’informació o reporting adequat i dotat d’un bon nivell de seguretat. Si això no es compleix, podríem dependre d’eines alienes que enterbolirien la gestió de la informació, fins i tot la seva raó de ser.
  • Proveïdor inapropiat Elegir un proveïdor que fer l’actualització genèriques, sense tenir en compte les particularitats de la nostra organització, pot esdevenir un problema afegit, que hem d’evitar. Hem de pautar la seva capacitat per realitzar canvis sense la nostra autorització o sense previ avís o, per contra, la no aplicació o retard en l’actualització i seguretat dels nostres sistemes operatius.
  • Incompliment de les normes de seguretat. El nostre ERP ha de complir amb les normes i estàndards de seguretat. Per a això ha de comptar amb tallafocs, contrasenyes segures i controls prou estrictes sobre la informació i dades personals sobretot.

Els sistemes de gestió empresarial es tradueixen en millores organitzatives en les empreses i un increment en la viabilitat dels negocis.

Llegeix l'e-Book i porta la teva empresa a un altre nivell

(llegeix aquí la política de privadesa i RGPD)