Per què el post d’avui es titula “La e-factura o factura electrònica, i la mare que la va parir!“? Doncs per que fa anys i panys que es parla de la e-factura, i molt poques empreses estan interessades en utilitzar-la.

vídeo HD 7′ xarxa control

Per què el post d’avui es titula “La e-factura o factura electrònica, i la mare que la va parir!“? Doncs per que fa anys i panys que es parla de la e-factura, i molt poques empreses estan interessades en utilitzar-la.

Tant sols aquelles que tenen una relació comercial amb empreses o administracions públiques, s’ha vist en la obligació de implementar la e-factura als seus sistemes informàtics. I fins hi tot, moltes vegades, molts ajuntaments que en tenen la obligació, no l’estan exigint.

Vull recordar les avantatges de la e-factura. La e-factura es l’emissió i recepció de factures, que enviem o rebem en format electrònic. Permet un estalvi econòmic en la manipulació (paper, sobre, segell), i enviament, alhora que redueix l’impacte ecològic i redueix l’emissió de CO² a l’atmosfera al no fer servir paper, tintes, transports contaminants, ni espai de magatzematge.

En l’estalvi econòmic, podem arribar a abaratir molt el cost per factura emesa o rebuda, optimitzant la gestió administrativa i millorant la relació amb els clients. Proporciona la recepció immediata de factures i disminució del frau, ja que la e-factura porta una signatura inequívoca del seu emissor.

paper 3,53€e-factura 0,12€Pots estalviar 876€/any, fent 20 e-factures/mes

Mentre que el format en paper pot ser copiat, escanejat o fins hi tot falsificat, la e-factura està xifrada amb contrasenya per que no pugui ser modificada. La obligatorietat de incloure una signatura electrònica disminueix les possibilitats que el contingut sigui alterat.

Si reveu una e-factura i el vostre sistema informàtic no la pot llegir, podeu fer servir un lector de e-factures gratuït com aquest de SAGE.

Però que necessites per poder emetre e-factures?

1- certificat digital

L’ordinador que emet les e-factures, ha de tenir instal·lat un certificat digital que pots obtenir de la FMNT(ceres), o de algunes de les cambres de comerç (camerfirma). Aquí pots veure un vídeo de la FMNT, de com sol·licitar i instal·lar un certificat al teu ordinador.

vídeo HD 5′

 

2. Programari específic.

És necessari que el teu programari de facturació permeti la configuració de la e-factura. En aquest vídeo t’ensenyaré com es configura la e-factura pels productes de SAGE més coneguts: LOGIC CLASS, SAGE MURANO i SAGE 200C.

 

PD: M’ajudes a fer arribar aquest post a més gent? comparteix-lo amb les teves empreses amigues!

Xarxa Control, treballem amb Pimes i Despatxos Professionals, que volen més clients i més ingressos, acompanyant-los en la seva transformació digital, en l’àmbit del seu programari de gestió, aplicacions de mobilitat (APP), seguretat informàtica, i tot el maquinari d’infraestructura necessari o el núvol.