En aquest vídeos vull explicar-te com millorar la qualitat del WIFI de la teva empresa, amb unes petites pràctiques i consells, molt fàcils de tenir en compte.

vídeo HD 3′ XARXA CONTROL,SL

Distància al origen de la senyal del router.

El primer que has de saber, es que la cobertura de la senyal del WIFI, te forma d’esfera al voltant del teu aparell.

Si tens en compte tot això, procura instal·lar les antenes en el centre de la cobertura que vulguis tenir.

Pensa també en posar l’aparell lluny del terra, per aconseguir la màxima cobertura horitzontal, i si et fa falta, cobertura als pisos superiors i inferiors.

Obstacles.

Recorda deixar les antenes ben verticals tal com recomanen tots els fabricants.

Intenta també allunyar-lo d’estanteries metàl·liques, arxivadors, i parets molt gruixudes, que absorbeixen part de la senyal i la fan més dèbil.

Interferències.

Aparells com el microones, senyals bluetooth, walkmans, emissores de ràdio, trens elèctrics, vigila-nadons, etc… provoquen interferències a la senyal WIFI i fan que perdi eficiència.

Una de les coses que has de tenir en compte, és l’existència de més senyals de WIFI dins les teves instal·lacions i que provenen dels locals veïns.

Això fa que diferents routers lluitin entre si per una millor cobertura, provocant que els teus portàtils, mòbils i dispositius connectats amb WIFI, hagin de gestionar diverses senyals, fent que es redueixi el seu rendiment.

Per sort, la senyal WIFI, es transmet a traves del que en diem canal de transmissió (de l’1 al 13).

Aquest canal es pot configurar a cada router, de manera que si el nostre WIFI fa servir un canal que estigui lliure, evitarem tots aquest problemes de interferència.

Així en primer lloc, serà important que esbrinis quins canals estan ocupats a la teva zona de cobertura, tan pel teu router com pels dels veïns.

Per analitzar-ho pots fer servir diverses aplicacions que en fan l’anàlisi i permeten decidir quin canal tenim lliure per la nostra senyal WIFI.

Una d’elles es Netspot, és de confiança i gratuita. Pots descarregar-la per Windows o per Mac des de la web de Netspot. En el vídeo t’expliquem com fer-la servir.

Si vols una APP pel teu mòbil Android pots descarregar “Wifi Analyser”.

AUGMENTA LA TEVA XARXA WIFI DE FORMA SEGURA

Crea noves zones de cobertura WIFI amb accespoint de SONICWALL i garanteix la mateixa seguretat que els punts finals connectats amb cable.

Xarxa Control, treballem amb Pimes i Despatxos Professionals, que volen més clients i més ingressos, acompanyant-los en la seva transformació digital, en l’àmbit del seu programari de gestió, aplicacions de mobilitat (APP), seguretat informàtica, i tot el maquinari d’infraestructura necessari o el núvol.